Se även: Bioguiden

Lördagen 26 Oktober 2019

Klockan 10:00, 11:00, 12:00, 13:00

0 tim 44 min

Barntillåten

GRATIS !!

 

Lilla Spöket Laban - Världens Snällaste Spöke

Nypremiär för nyrestaurerad digital kopia av denna film från 2008.

Lilla spöket Laban är inte riktigt som andra spöken, han är nämligen rädd för mörker. Han är världens snällaste spöke vilket inte är lätt när man ska skrämmas och vara läskig. Laban vill ju så gärna, och han gör sitt bästa för att kunna spöka lika bra som pappa, mamma och lillasyster Labolina.

Sex animerade episoder med barnens favoritspöke Laban: Bara en till, Labans Picknick, Fladdermusungen, Mammas färger, Skuggan och Onkel Gast. Berättarröst är den kritikerrosade skådespelerskan Maria Lundqvist. Illustrationerna och teckningarna är skapade av den flerfaldigt prisbelönade Per Åhlin som bland annat gjort Karl-Bertil Jonssons julafton och Hundhotellet.

Se trailer här: Spöket Laban

 

Söndagen 27 Oktober 2019

Klockan 15:00

1 tim 38 min

Tillåten från 7 år

Boka biljett här: Snömannen

 

Förfärliga Snömannen

När tonåringen Yi stöter på en ung yeti på taket av sin lägenhetsbyggnad i Shanghai, ger hon och hennes busiga vänner Jin och Peng honom namnet Everest och inleder en episk resa för att återförena den magiska varelsen med sin familj på jordens högsta punkt. Men trion måste hela tiden ligga ett steg före Burnish, en rik man som vill fånga en yeti, och zoologen Dr. Zara, för att hjälpa Everest att ta sig hem.

Se trailer här: Snömannen

Söndagen 27 Oktober 2019

Klockan 19:00

2 tim 08 min

Tillåten från 15 år

Boka biljett här: Terminator

Terminator: Dark Fate

Linda Hamilton och Arnold Schwarzenegger återvänder i sina ikoniska roller i TERMINATOR: DARK FATE. Filmen är regisserad av Tim Miller ("Deadpool") och producerad av James Cameron och David Ellison. I övriga roller ser vi bland andra Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna och Diego Boneta.

Se trailer här: Terminator

Lördagen 2 November 2019

Klockan 19:00

1 tim 46 min

Tillåten från 7 år

 

Trosa Kommun bjuder på gratis finsk film !

Aurora

Aurora är en rolig och strulig festtjej som vill byta sitt skitliv mot något bättre i Norge. Darian är en melankolisk flykting från Iran som behöver gifta sig snabbt för att han och hans dotter ska få stanna i Finland. Aurora går med på att hjälpa honom, och hittar snabbt flera potentiella fruar, varav vissa till och med är under 80 år gamla. Mimosa Willamo ger fart och närvaro åt titelrollen i en snygg och charmig film om kärlekens överskridande kraft.

 

Se trailer här: Aurora

Söndagen 3 November 2019

Klockan 15:00

1 tim 45 min

Tillåten från 7 år

Boka biljett här: Addams

Familjen Addams: Halloween

Ett animerat äventyr med den besynnerliga familjen Addams. Familjen består av pappa Gomez och hans fru Morticia, onkel Fester, farmor och barnen Pugsley och Wednesday, husets butler Lurch samt den vandrande handen Thing.

Se trailer här: Addams

Söndagen 3 November 2019

Klockan 19:00

2 tim 39 min

Tillåten från 15 år

Boka biljett här: Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood

 

Quentin Tarantinos ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD utspelar sig 1969 i Los Angeles, där allt håller på att förändras. Tv-stjärnan Rick Dalton och hans stuntman Cliff Booth navigerar genom en industri som de knappt känner igen längre. Den nionde filmen från manusförfattaren och regissören har en stor ensemble och flera historier i en hyllning till de sista ögonblicken i Hollywoods gyllene era.

Se trailer här: Once Upon a time in Hollywood

Söndagen 10 November 2019

Klockan 15:00

1 tim 25 min

Tillåten från 7 år

Boka biljett här: Drottningens Corgi

 

Drottningens Corgi

Rex är en nöjd corgi, han lever ett liv i lyx i sitt hem på Buckingham Palace. Trots stenhård konkurrens från de tre andra hundarna på slottet har han vunnit drottningens hjärta. Men hans självsäkra stil kan vara irriterande och under en middag med USA:s president råkar han orsaka en ytterst olämplig diplomatisk situation som får honom att skämmas. När en av de andra hundarna avslöjar att det var Rex fel, så hamnar han på Londons gator och möter stadens alla faror. Men hur kan han lösa problemet och få komma tillbaka till sitt älskade hem? Med hjälp av kärlek från nya vänner så finner han styrkan att kämpa och se farorna i vitögat…

Se trailer här: Drottningens Corgi

Söndagen 10 November 2019

Klockan 19:00

1 tim 55 min

Tillåten från ? år

Boka biljett här: Hem till jul

 

Jag kommer hem igen till Jul

Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.

Se trailer här: Hem till jul

Söndagen 17 November 2019

Klockan 15:00

1 tim 32 min

Tillåten från 7 år

Boka biljett här: Osynliga Sue

Osynliga Sue

Tolvåriga Sue känner sig ensam. Hennes mamma är forskare och jobbar hela tiden på labbet. När Sue och hennes pappa ska överraska mamman på hennes födelsedag så känns det mest som att de kommer och stör henne och det blir bråk. I tumultet inträffar en olycka. Sue får en vätska på sig som gör det möjligt för henne att göra sig osynlig. När mamman blir kidnappad kommer Sues nya superkraft väl till pass. Hon tar hjälp av sina vänner Kaya och Tobi och genom att kombinera sina olika styrkor gör de sitt yttersta för att rädda mamman och avslöja konspirationen bakom försvinnandet.

Se trailer här: Osynliga Sue

Söndagen 17 November 2019

Klockan 19:00

1 tim 16 min

Tillåten från ? år

Boka biljett här: Om det oändliga

Om det oändliga

I Om det oändliga guidas vi genom världen av en mjuk kvinnoröst, som kan tillhöra en fe. Hon försöker berätta för oss om evigheten och det oändliga i livet och om mänsklighetens strävanden: "Jag såg en pojke som inte ännu hade hittat kärleken?" "Jag såg en man som inte längre litade på bankerna?" Rösten ackompanjeras av poetiska och välkomponerade bilder, och som visar oss hur komplext livet är, men framförallt ger oss insikt och kraft till att söka vidare på svar till det oändliga?!

  • Regi - Roy Andersson

Se trailer här: Om det oändliga

Söndagen 24 November 2019

Klockan 15:00

1 tim 45 min

Barntillåten

Boka biljett här: Hasse & Tage

Hasse & Tage - En Kärlekshistoria

Komikerduon Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.

Se trailer här: Hasse & Tage

Söndagen 24 November 2019

Klockan 19:00

? tim ?? min

Tillåten från ? år

Boka biljett här: Ring Mamma

Ring Mamma

Lisa Aschan har skrivit och regisserar den kommande filmen ”Ring mamma!” med Sanna Sundqvist, Nina Gunke, Alexander Karim och Evin Ahmad i huvudrollerna. 

Filmen beskrivs som en ”dramedy om den laddade mor- dotter-relationen”. I samma pressmeddelande säger Lisa Aschan, som tidigare gjort ”Apflickorna” och ”Den vita folket”:

”Föräldrar väntar hela livet på att deras barn ska säga ”Tack!” och barnen väntar i sin tur på att föräldrarna ska säga ”Förlåt!”. Denna omöjliga ekvation är utgångspunkten i ”Ring mamma!”.”

Utöver nämnda skådespelare finns även Jonatan Rodriguez, Eric Ericson, Aleksa Lundberg, Cecilia Forss, Björn Gustafsson, Viktor Frisk och Anna Mannheimer i rollistan. 

 

Lördagen 30 November 2019

Klockan 19:00

1 tim 55 min

Tillåten från 7 år

 

Trosa Kommun bjuder på gratis finsk film !

Kverulanten

Kverulanten (Heikki Kinnunen) har mist sin hustru och bestämt sig för att sätta punkt för sitt eget liv. Det är ju liksom ingen poäng med någonting längre. Nyheten om den planerade egna hädangången faller dock inte i god jord hos sönerna som tycker att pappa slutgiltigt tappat den sista skruven. Återstår alltså bara en lösning: åldringshemmet. Men då har sönerna inte räknat med att 17-åriga barnbarnet Sofia, som bär på en stor hemlighet själv, har helt andra planer för farfars närmaste framtid.

 

Se trailer här: Kverulanten