Se även: Bioguiden

 

 

Söndag 15 Mars 2020

Klockan 15:00

1 tim 22 min

Barntillåten

 

Boka biljett här: LasseMaja

 

LasseMajas Detektivbyrå - Tågrånarens Hemlighet

En flicka vid namn Clara söker upp vår deckarduo Lasse och Maja. Hon är dotter till den livstidsdömde tågrånaren Ferdinand Fransson. Nu vill hon ha hjälp att bevisa att hennes pappa är oskyldig. Lasse och Majas som precis fått sin detektivbyrå nedlagd av Kristinelunds fördomsfulle polischef ser sin chans. De ska bevisa att barn inte alls är lättlurade och korkade. Att barn visst kan lösa mysterier och brott. Att barn visst kan vara detektiver!

 

Se trailer här: LasseMaja

 

 

Söndag 15 Mars 2020

Klockan 19:00

1 tim 34 min

Tillåten från ? år

 

Boka biljett här: Charter

 

 

Charter

Med CHARTER tar Sameblod-regissören, flerfaldigt prisbelönade Amanda Kernell, sig an ännu ett starkt kvinnoporträtt. Filmens berättelse följer separerade tvåbarnsmamman Alice, som har insett att hon kommer att förlora vårdnaden om sina två barn. I ett sista försök att vinna dem tillbaka beslutar hon sig självsvåldigt för att hämta dem hos sin pappa och föra bort dem till ett charterparadis på Kanarieöarna.

 

Se trailer här: Charter

 

 

Söndag 22 Mars 2020

Klockan 15:00

1 tim 50 min

Barntillåten

 

Boka biljett här: Salvador Dali

 

 

Salvador Dali

Ett omfattande porträtt av mästaren Salvador Dalí och hans hustru, musa och modell Gala, från 1929 till hans död 1989. I filmens början möter han surrealismen och träffar Gala, som blir så betydelsefull för hans liv och konstnärsbana. Regissören David Pujol har haft oöverträffad tillgång till arkivmaterial, och filmen är full av unika intervjuer, filmer och stillbilder ur konstnärens liv. Dokumentären följer Dalí till Frankrike, USA och Spanien. Hans liv var ett konstverk i sig självt, och intervjuerna med den karismatiske konstnären är både förvirrande och upplysande. Hans intresse för att dekorera och bygga om sina olika hem blir viktiga pusselbitar i hans konstnärskap.

 

Se trailer här: Salvador Dali

 

 

 

 

Söndag 22 Mars 2020

Klockan 19:00

1 tim 50 min

Tillåten från 15 år

 

Boka biljett här: 1917

 

1917

Mitt i de hektiska striderna under första världskriget får två unga brittiska soldater - Schofield och Blake - ett till synes omöjligt uppdrag. Under hård tidspress måste de korsa fiendens territorium och leverera ett meddelande som kan stoppa en dödlig attack på hundratals brittiska soldater – där Blakes bror är en av dem.

Se trailer här: 1917

 

 

 

Lördag 28 Mars 2020

Klockan 19:00

1 tim 48 min

 

Trosa Kommun bjuder på gratis Finsk film !

 

 

 

Människans Lott - Ihmisen Osa

Människans lott är en varm dramakomedi om en familj som glidit isär men som plötsligt kommer varann nära igen. Filmens huvudperson är den bankrutta skälmaren Pekka Malmikunnas (Hannu-Pekka Björkman), som lurar sina föräldrar (Leena Uotila, Asko Sarkola) och sina vuxna systrar (Ria Kataja, Armi Toivanen) att tro att han fortfarande är en framgångsrik VD. Verkligheten ser dock helt annan ut, men för Pekka är det närmast omöjligt att erkänna sin situation för sina nära och för sig själv. Filmen baserar sig på Kari Hotakainens succéroman.

Språk: finska med svensk textning

Se trailer här: Ihmisen Osa

 

Söndag 29 Mars 2020

Klockan 15:00

1 tim 20 min

Barntillåten

 

Boka biljett här: Ella Bella

 

 

Ella Bella Bingo

Nu har den populära tecknade serien blivit biofilm! Fantasifulla, påhittiga Ella Bella, som alltid har något kul på gång, bor i Soltoppen-höghusen med sin pappa. Bland vännerna finns bästisen Henrik, farbror Johansson och hans nyfikna höns, äventyrliga tant Gunhild, tvillingarna Lisa och Lotta och den fjärtande hunden Daisy. Ella Bella och Henrik leker alltid ihop, och när han berättar att han aldrig varit på cirkus bestämmer hon sig för att sätta ihop en tillsammans med honom och alla vännerna. Men så flyttar den coole storstadskillen Johnny in i grannhuset. Han har världens häftigaste cykel och Henrik blir imponerad. Ella Bella blir rädd att förlora sin bästa vän och försöker få honom att välja mellan henne och Johnny. När Henrik förstår det rymmer han hemifrån. För att hitta honom tar Ella Bella hjälp av sin uppfinningsrikedom, och sina vänner bland människor och djur! Johnny vill också hjälpa till, och kanske är han inte alls är så cool som han verkar? På vägen lär sig barnen att vänskap blir ännu större när den delas.

Se trailer här: Ella Bella Bingo

 

 

 

Söndag 29 Mars 2020

Klockan 19:00

1 tim 55 min

Tillåten från ? år

 

Boka biljett här: Mulan

 

 

Mulan

När Kinas kejsare skickar ut en order att en man från varje familj måste tjänstgöra i den kejserliga armén för att bekämpa ett anfall som hotar Kina, tar Hua Mulan, den äldsta dottern till en stor krigare, sin åldrande fars plats. Utklädd till man under namnet Hua Jun blir hon prövad till det yttersta. Det är en episk resa som kommer förvandla Mulan till en av de största kinesiska krigarna någonsin och ge henne en hel nations respekt... och en fars stolthet.

Se trailer här: Mulan

 

 

OBS !

Pelle Kanin på rymmen utgår då filmbolaget flyttat fram premiären till hösten.

 

OBS !

Pelle Kanin på rymmen

I PELLE KANIN 2 - PÅ RYMMEN är det älskvärda busfröet tillbaka. Bea, Thomas och kaninerna har skapat en fungerande familj, men hur mycket Pelle än försöker kan han inte bli kvitt sitt rykte som bråkstake. Han ger sig då ut på äventyr utanför trädgårdens trygga mur och hamnar i en värld där hans busiga upptåg faktiskt uppskattas. Men när hans familj riskerar allt för att komma och hämta hem honom måste Pelle fundera igenom vilken sorts kanin han egentligen vill vara.

Se trailer här: Pelle Kanin

 

 

 

 

 

Söndag 5 April 2020

Klockan 15:00

1 tim 54 min

Tillåten från 7 år

 

 

 

 

Framåt

Disney/Pixar tar dig med till en fantasivärld fylld med alver där vi möter två tonårsbröder som ger sig ut på ett extraordinärt äventyr - de vill undersöka om det fortfarande finns magi i världen.

 

Se trailer här: Framåt

 

OBS !

Filmens premiär har senarelagts av filmbolaget.

Den kommer att ha premiär i November 2020.

 

OBS !

 

 

No Time To Die 007

I No Time To Die har Bond lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget att rädda en kidnappad forskare visar sig bli mer förrädiskt än väntat.

Se trailer här: 007

 

 

 

 

Söndag 5 April 2020

Klockan 19:00

1 tim 17 min

Barntillåten

 

 

 

 

Spring Uje spring

Uje Brandelius självbiografiska berättelse vävs ihop med popmusik om livet och vardagen. Det är när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om som frågan ställs på sin spets: vad är det som är värt nåt? Uje Brandelius och hans familj spelar sig själva i en film som utspelar sig under ett par sommarveckor i stockholmsförorten Bredäng.

I rollerna:
Uje Brandelius

  • Regi - Henrik Schyffert

Se trailer här: Spring Uje spring

 

Söndag 19 April 2020

Klockan 15:00

? tim ?? min

Tillåten från ? år

 

Boka biljett här: Trolls 2

 

Trolls 2 - World Tour

Poppy och Kvist ger sig ut på ett äventyr som kommer att föra dem långt bortom den verklighet de förut känt till. Under resans gång kommer de att upptäcka att de tillhör bara ett av de sex olika sorters trollfolk som bor utspridda över sex olika länder och som är hängivna sex olika sorters musik: Funk, Country, Techno, Klassiskt, Pop och Rock. Deras värld kommer att bli väldigt mycket större, och väldigt mycket högljuddare, än förut. En medlem av hårdrockens kungafamilj, drottning Barb, vill, med hjälp av sin far kung Thrash, förgöra alla andra sorters musik så att hårdrocken ensam kan regera. Världens öde står på spel och Poppy, Kvist, Biggie, Chenille, Satin, Cooper och Guy Diamond ger sig iväg så att de tillsammans kan hindra Barb från att ta över hela scenen.

Se trailer här: Trolls 2

 

 

Söndag 19 April 2020

Klockan 19:00

1 tim 30 min

Tillåten från ? år

 

Boka biljett här: Best Years of Life

 

 

Livets Bästa År - The Best Years of Life

Anne och Jean-Louis träffades för mer än 50 år sedan. Han, en racerförare och hon, en scripta. Deras berättelse förevigades i en film som för alltid förändrade vår syn på kärlek. Nu fortsätter deras historia tillsammans efter att Jean-Louis son sökt upp Anne efter alla dessa år och återförenar de två igen. 1966 regisserade Claude Lelouch En man och en kvinna som blev en omedelbar succé och belönades med både Guldpalm och Oscars. Filmen är idag ett ikoniskt verk från den nya vågen i Frankrike. Nu återvänder Lelouch till den berättelse som han berättade 1966. Huvudrollerna spelas åter igen av Anouk Aimee och Jean-Louis Trintignant. Detta är en film om att minnas och om hur kärlek kan överleva trots tidens oundvikliga gång.

Se trailer här: Livets Bästa År

 

 

Söndag 26 April 2020

Klockan 15:00

1 tim 29 min

Tillåten från ? år

 

Boka biljett här: Latte Igelkott

 

Latte Igelkott

Latte är en ovanligt stöddig liten igelkott med stort självförtroende och mycket livlig fantasi. Hon klarar sig själv och behöver ingen annan. I skogen råder torka och alla djuren har hjälpts åt att samla vattendroppar i stora pumpaskal. Men när Latte och hennes lite tilltufsade ekorrkompis Tjum leker, råkar de ramla ner i den sista vattenfyllda pumpan så allt rinner ut. Djuren samlas till krismöte och genast återuppstår ryktet om den magiska vattenstenen som stulits av den stora björnkungen. Latte anmäler sig att helt ensam ge sig ut och hämta tillbaka stenen. Men är Latte verkligen så modig som hon påstår? Tjum smyger efter henne när de kommer längre in i skogen inser Latte att till och med den modigaste igelkotten i skogen behöver en kompis.

Se trailer här: Latte Igelkott

 

 

 

Söndag 26 April 2020

Klockan 19:00

1 tim 53 min

Tillåten från ? år

 

Boka biljett här: Sångklubben

 

 

Sångklubben

Peter Cattaneo, Oscarsnominerad för Allt eller inget, är tillbaka med ännu en historia om hur tillvaron kan förändras när man vågar uppträda tillsammans. När en omaka samling fruar och flickvänner till männen på en militärbas bildar en kör hittar de en gemensam passion. Vänskapen hjälper dem att hantera sin oro över männen i strid i denna verklighetsbaserade film, som Robbie Williams skrivit en sång till.

Se trailer här: Sångklubben