Se även: Bioguiden

 

Söndag 30 September

klockan 15:00

 

Längd: 1:36

Barntillåten

Köp Biljetter Här !

 

Small Foot

En ung Yeti vänder upp och ner på legenden om Bigfoot när han upptäcker en helt ny varelse som ingen trodde existerade... en människa.

Trailer: Small Foot

 

Söndag 30 September

klockan 19:00

 

Längd: 2:09

Tillåten från 15 år

Köp Biljetter Här !

Den Blomstertid Nu Kommer

Sverige är under attack. Inte av stridsvagnar vid gränsen utan det handlar om it-system som mystiskt börjar släckas ned och faciliteter som plötsligt slås ut. Bakom filmidén står det Norrköpingsbaserade filmkollektivet Crazy Pictures.

Trailer: Blomstertid

Söndag 7 Oktober

klockan 15:00

 

Längd: 1:37

Tillåten från 7 år

Köp Biljetter Här !

Hotell Transylvanien 3:
En monstersemester

I ”Hotell Transsylvanien 3” får vi följa med vår favorit-monsterfamilj på lyxkryssning – en chans för Drac att ta lite välbehövlig semester från att ta hand om alla andras semestrar. Till en början är det frid och fröjd, men deras drömsemester förvandlas plötsligt till en mardröm då Mavis inser att Drac fallit för den mystiska kaptenen Ericka, som dessutom ruvar på en farlig hemlighet.

Trailer: Monstersemester

Söndag 7 Oktober

klockan 19:00

 

Längd: 1:33

Tillåten från ? år

Köp Biljetter Här !

The Man Who Stole Banksy

År 2007 smyger Banksy in i Palestina för att måla på väggar. Vad som följer är en berättelse om kulturkrockar, konst, identitet, stöld och svarta marknaden.

Trailer: Banksy

Lördag 13 Oktober klockan 19:00

Bjuder Trosa Kommun på gratis Finsk film i samarbete med Trosa Bio

 

Tillåten från 7 år

 

 

Alla Rätt - Kaikki Oikein

Alla Rätt är en lättsam dramakomedi av Lenka Hellstedt. Filmen baseras på en roman av den ständigt populära författaren Anna-Leena Härkönen. Filmen följer ett par som vinner på lotto och som så småningom märker att pengar kanske ändå inte är en lösning på livets alla problem och heller inte en automatisk väg till lycka. Vem vågar man berätta för att man vunnit? Går det att låtsas som ingenting medan pengarna brinner i fickan och med miljoner på bankkontot?
 

Land: Suomi 2018
Regi: Lenka Hellstedt
Medverkande: Antti Luusuaniemi, Elsa Saisio, Jenni Kokander, Malla Malmivaara, Pirjo Lonka, Lotta Lindroos

Längd 1:25

Trailer: Alla Rätt

Söndag 14 Oktober

klockan 15:00

 

Längd: ?:??

Tillåten från ? år

Köp Biljetter Här !

Christopher Robin & Nalle Puh

Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, har nu blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.

Trailer: Nalle Puh

Söndag 14 Oktober

klockan 19:00

 

Längd: ?:??

Tillåten från ? år

Köp Biljetter Här !

Johnny English Strikes Again

Johnny English återvänder till vita duken för att åter rädda världen. Alla identiteter till Englands hemliga agenter avslöjas genom en cyber-attack, vilket gör honom till underrättelsetjänstens sista hopp. Den pensionerade English får i uppdrag att hitta hackaren bakom attackerna. Som en man med få färdigheter och analoga metoder måste Johnny English övervinna moderna teknikens alla utmaningar för att lyckas med uppdraget.

Trailer: Johnny English

Söndag 21 Oktober

klockan 15:00

 

Längd: 1:15

Barntillåten

 

Köp Biljetter Här !

Pettson & Findus - Findus flyttar hemifrån

Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum och friheten det ger så mycket att han bestämmer sig för att flytta tdit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldig ensamt liv utan sin trogne vän. Findus, som gillar att bo själv måste nu komma upp något som kan muntra upp Pettson.

Trailer: Pettson & Findus

Söndag 21 Oktober

klockan 19:00

 

Längd: ?:??

Barntillåten

 

Köp Biljetter Här !

Lyrro

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. LYRRO - IN OCH UTVANDRARNA är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?

Trailer: Lyrro

Söndag 28 Oktober

klockan 15:00

 

Längd: ?:??

Tillåten från 7 år

 

Köp Biljetter Här !

Halvdan Viking

Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn sedan hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen "riktig” viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. En dag möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem.

Trailer: Halvdan Viking

Söndag 28 Oktober

klockan 19:00

 

Längd: 2:08

Tillåten från 11 år

 

Köp Biljetter Här !

BlacKkKlansman

Från den visionära filmskaparen Spike Lee kommer nu den otroliga men sanna historien om en amerikanske hjälte. Det är tidigt 70-tal - en kaosartad tid kantad av slaget om medborgliga rättigheter. Ron Stallworth blir den första kriminalaren med afroamerikansk bakgrund på Colorado Springs-polisstation. Hans anställning välkomnas med skepticism och öppen hotfullhet av både kollegor och chefer. Helt orädd beslutar sig Stallworth för att göra sig ett namn och skapa förändring i samhället. Han ger sig djärvt ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Förställd till rasist kontaktar Stallworth gruppen och snart blir han inbjuden i den innersta kretsen.

 

Trailer: BlacKkKlansman

Söndag 4 November

klockan 15:00

 

Längd: ?:??

Tillåten från 7 år

 

Köp Biljetter Här !

Nötknäpparen och de fyra världarna

Allt Clara önskar sig är en väldigt speciell nyckel som kan låsa upp en ask vilken innehåller en ovärderlig gåva. En gyllene tråd, som hon får på sin gudfar Drosselmeyers årliga julfest, leder henne till den eftertraktade nyckeln. Men nyckeln försvinner omedelbart in i en underlig och mystisk parallell värld. Där möter Clara soldaten Phillip, ett gäng möss och regenterna som härskar över tre av världarna: Land of Snowflakes, Land of Flowers och Land of Sweets. För att få tag i nyckeln måste Clara och Phillip bege sig till den olycksbådande fjärde världen som styrs av tyrannen Mother Ginger.

Trailer: Nötknäpparen

Söndag 4 November

klockan 19:00

 

Längd: ?:??

Tillåten från 11 år

 

Köp Biljetter Här !

The Girl in the spider´s web

Lisbet Salander, kultfiguren och huvudkaraktären från Stieg Larssons Milleniumserie, återvänder till vita duken i GIRL IN THE SPIDER'S WEB baserad på succéromanen med samma namn (svensk titel "Det som inte dödar oss") av David Lagercrantz som nu filmatiserats för första gången. Golden Globe-belönade Claire Foy från "The Crown" spelar den inåtvända och utstötta hackern. Filmen är regisserad av Fede Alvarez ("Don't Breathe"). I övriga roller ses bland andra Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Stephen Merchant, Vicky Krieps, Cameron Britton, Claes Bang, Synnøve Macody Lund m fl.

Trailer: Girl in spiders web

Torsdag 8 November

klockan 19:00

 

Längd: 1:29

Tillåten från 15 år

 

Köp Biljetter Här !

I samarbete med Scenkonst Sörmland anordnas detta 3 timmars arrangemang.

SYNK + workshop + fika + filmen Dansa Först

Dansföreställning och film. Biljetten du bokar via länken gäller för hela kvällen.

SYNK
puls som förför och förgör

I dansföreställningen SYNK fortsätter Anna Öberg sitt utforskande av folkmusikens och folkdansens förhållande till puls och groove. SYNK är en suggestiv föreställning om lustfylld underkastelse och taktfast undergång. 

Efter föreställningen blir det workshop och fika och sedan visas filmen Dansa först

Dansa Först

När Lisa drabbas av en bilolycka och faller i koma får Adam reda på att hon har varit otrogen. Hans enda ledtråd är att älskaren är dansare. Fast besluten att ta reda på vem hans rival är lär han sig dansa och tar sig under antaget namn in i dansklubbens innersta kretsar. Men kommer dansens förlösande kraft att räcka till för att få Lisa tillbaka ..?

Trailer: Dansa Först

Söndag 11 November

klockan 15:00

 

Längd: ?:??

Tillåten från 7 år

 

Köp Biljetter Här !

Grinchen

Varje år runt juletid stör de hans lugna ensamhet med sina allt större, mer skinande och mer högljudda festligheter. När invånarna i Vemdalen tillkännager att de detta år ska göra julen tre gånger så stor som förut, inser Grinchen att det enda sättet för honom att få lugn och ro är att stjäla julen. Han bestämmer sig för att klä ut sig till jultomten på julafton, och går så långt att han till och med fångar en ointresserad, missanpassad ren för att dra hans släde. Under tiden, nere i Vemdalen, smider Cindy-Lou Who, en ung flicka med en översvallande julkänsla, och hennes vänner planer. De ska fånga jultomten under hans julaftonsrunda så att hon kan tacka honom för allt han gjort för hennes utarbetade, ensamstående mamma. Men när julen närmar sig hotar hennes godhjärtade plan att kollidera med Grinchens inte så godhjärtade plan. Kommer Cindy-Lou äntligen att få träffa tomten? Kommer Grinchen att lyckas tysta Vemdalens julfirande en gång för alla?

Trailer: Grinchen

Söndag 11 November

klockan 19:00

 

Längd: 1:48

Tillåten från 15 år

 

Köp Biljetter Här !

Gräns

Tullpolisen Tina har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon döljer något. Men när den mystiske Vore kliver av färjan så tvekar hon för första gången på sina känslor. De attraheras av varandra, men när hon lär känna honom inser hon samtidigt att hennes liv är baserat på en enda stor lögn. Precis som Vore så hör Tina inte hemma i den här världen. Från en novell av John Ajvide Lindqvist.

Trailer: Gräns

Lördag 17 November klockan 19:00

Bjuder Trosa Kommun på gratis Finsk film i samarbete med Trosa Bio

 

Tillåten från 11 år

 

Skratta eller Dö -
Suomen hauskin mies

”Få publiken att skratta eller så skjuter vi er!” . Arbetsföreningens teaters ledare Toivo Parikka (Matti Suosalo) är utnämnd Finlands roligaste man men klassas som politiskt farlig och förs till ett fångläger i efterdyningarna av inbördeskriget. Han blir dömd till döden, men han och hans teatertrupp erbjuds en makaber möjlighet: lyckas med att få en publik bestående av fångvakter och tyska soldatgruppens kommendör att skratta och slipp så att få dödsdomen förverkligad. Filmen Skratta eller dö utspelar sig på sommaren 1918, då inbördeskrigets strider var över och tiotusentals röda satt inspärrade på fångläger, som filmens Isosaari, strax utanför Helsingfors. Filmen baserar sig också delvis på en sann historia.

Land: Suomi 2018
Regi: Heikki Kujanpää
Medverkande: Martti Suosalo, Leena Pöysti, Jani Volanen, Paavo Kinnunen, Panu Vauhkonen, Jussi Lehtonen
Längd: 1:42

Trailer: Skratta eller dö

Söndag 18 November

klockan 19:00

 

Längd: 2:08

Tillåten från 15 år

 

Köp Biljetter Här !

Widows

Från den Oscarbelönade regissören Steve McQueen ("12 Years a Slave") och bästsäljande författaren Gillian Flynn ("Gone Girl") kommer nu en spännande och mörk thriller om kriminalitet, passion och korruption i nutida Chicago. WIDOWS är berättelsen om fyra kvinnor utan något gemensamt förutom skulden deras döda män lämnat efter sig. Konflikten trappas upp när kvinnorna går ihop för att trygga sin framtid...

Trailer: Widows

Knattebio

Söndag 25 November

klockan 15:00

 

Längd: 0:30

Barntillåten

 

Köp Biljetter Här !

Vatten över huvudet

Fisketur av Uzi Geffenblad
Sverige 2018, 9,5 minuter
Betty är en ensam, hungrig katt som är ute och fiskar mitt i natten. Det enda som nappar är skräp. Men hon hittar på en lösning, även om hennes tålamod sätts på prov.
Fisketur är baserad på Lotta Geffenblads bilderbok ”Betty mitt i natten”.

Badväder av Charlotta Lennartsdotter
Sverige 2018, 10 minuter
En flicka tillbringar en vacker sommardag med sin morfar. På sin väg ner till badet möter de sommarens alla djur som också njuter av solen.

Regi och produktion: Charlotta Lennartsdotter
Foto: Malin Nicander
Idéutveckling: Marianne Strand

Odd är ett ägg av Kristin Ulseth
Norge 2017, 12 min
Odd har ett visst funktionshinder, hans huvud är ett ägg. Han kan bara drömma om att spela fotboll, klättra i träd eller överhuvudtaget leka med andra barn. Tills han blir huvudstupa kär i det mycket levnadsglada och orädda biet Gun. Men henne har han så roligt att han helt glömmer bort sitt ömtåliga huvud.

Söndag 25 November

klockan 19:00

 

Längd: 1:48

Tillåten från 15 år

 

Köp Biljetter Här !

X & Y

I "X&Y" leker regissören Anna Odell med bilden av sig själv och av Mikael Persbrandt; den gränslösa konstnären och spindelkvinnan samt den utlevande skådespelaren och alfahannen. Vad händer när man gör saker som man inte bör göra, eller i verkligheten inte vågar? Hur reagerar omgivningen? Se Odell och Persbrandt tränga in i varandra med hjälp av olika alter egon - som alltid är i karaktär.

Trailer: X & Y