Se även: Trosa Riksteaterförening och Folketshus och Parker på Youtube.

 

         Se hela Opera & Live säsongen 2017-18 här: Opera Live säsongen 2017 - 18

 

Lördagen den 28 April klockan 19:00

 

Trailer: Askungen

Sök biljetter till denna föreställning

Askungen

Folkets Hus och Parker livesänder en riktig familjeföreställning i form av Askungen från Metropolitan i New York med Joyce DiDonato i titelrollen. Den 28 april 19.00 visas den på våra biografer runt om i Sverige.

Fantastisk scenografi och kostym i Massenets förtrollande opera, som får sin premiär på Met. Joyce DiDonato lägger ännu en roll till sin Met-repertoar som Askungen. Alice Coote är prinsen, Stephanie Blythe den onda styvmodern och Kathleen Kim är féen.

Bertrand de Billy dirigerar och Laurent Pelly regisserar. Pelly har tidigare iscensatt Donizettis Regementets dotter och Massenets Manon på Met. Joyce DiDonato har tidigare hyllats för rollen som Askungen på Grand Teatre del Liceu, Santa Fe Opera och Royal Opera House.

Askungen sätts upp i samarbete med Royal Opera House, Gran Teatre del Liceu, Barcelona; Théâtre Royal de la Monnaie, Bryssel, och Opéra de Lille. Denna uppsättning uruppfördes på Santa Fe Opera.

Speltid

Livesänds 28 april 19.00
Metropolitan, New York

svensk text

Dirigent: Bertrand de Billy
Regi: Laurent Pelly
I rollerna: Joyce DiDonato, Alice Coote, Stephanie Blythe, Kathleen Kim, Laurent Naouri

 

 

 

Lördagen den 19 Maj klockan 19:00

 

 

 

 

JUBILEUMSKONSERT med vår tids stora STJÄRNOR! 

19 maj kl. 19.00 

Vi hyllar Sveriges genom tiderna största sopran. Det gör vi genom en exklusiv jubileumskonsert med dagens stora operastjärnor – Nina Stemme, Michael Weinius, Cornelia Beskow och Christina Nilsson.

Kungliga Hovkapellet under ledning av Alan Gilbert 

Konsertens längd cirka 2 timmar 20 minuter inklusive paus.

BIRGIT NILSSON & HEMMASCENEN

Birgit Nilsson och Kungliga Operan är ett synonymt begrepp i operavärlden.  Efter debuten 1946 och genombrottet med Agathe i Friskytten respektive Lady Macbeth i Macbeth kom Birgit att snart lägga den internationella operavärlden för sina fötter. Samtidigt återvände hon regelbundet till sin hemmascen.  Sin sista roll på Kungliga Operans scen gjorde hon 1981 som Brünnhilde i Valkyrian. Här gjorde hon inte mindre än 35 roller, av vilka flera för första gången.

Det blir en exklusiv konsert som bara kommer att äga rum en enda gång. Vi har förutom Nina Stemme och Michael Weinius även engagerat unga stjärnor som nyligen slagit igenom i den internationella operavärlden, berättar VD och operachef Birgitta Svendén.  

#birgitshemmascen